Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Για να γνωριστούμε καλλίτερα...

Επειδή έχει αρχίσει η κινητικότητα υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, καλό είναι να θυμηθούμε, ή να έχουμε πρόχειρα για κάθε συζήτηση τα προηγούμενα αποτελέσματα στους δυο Δήμους.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από το site του υπουργείου εσωτερικών.



Οι εκλογικές συνήθειες των 2 γειτόνων παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες και κάποιες σημαντικές διαφορές.
Ας δούμε όμως και την συμπεριφορά μας στις εθνικές εκλογές για καλύτερα συμπεράσματα.


Παρατηρήσεις:
Ο Χρυσός στη Δραπετσώνα, έχοντας το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ έλαβε την πρώτη Κυριακή 23,14%, ενώ ο Σαλαλές στο Κερατσίνι, επίσης με το χρίσμα, ανέβηκε στο 38,71%.
Ο Χρυσός την δεύτερη Κυριακή έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία κατατρόπωσε τον επίσης πασοκογενή αντίπαλο του Χρονόπουλο διπλασιάζοντας σχεδόν τα έγκυρα ψηφοδέλτια του, ενώ ο Σαλαλές, έχοντας την έξωθεν κακή μαρτυρία πήρε μόλις 200 επι πλέον έγκυρα ψηφοδέλτια και έχασε από τον νεοδημοκράτη αντίπαλο του.

Η ΝΔ στη Δραπετσώνα παίρνει πολύ λιγότερες ψήφους στις δημοτικές απ’ ότι στις βουλευτικές. Να σημειώσουμε ότι πρώτη φορά με την Μπαρμπαγιάννη πήγε τόσο ψηλά. Ενώ στο Κερατσίνι ο Μελάς ανέβασε τα ποσοστά της ΝΔ κατά 10 μονάδες.

Το ΚΚΕ στη Δραπετσώνα με τον Μπεάζογλου βρισκόταν παραδοσιακά 6-8 μονάδες πάνω από τα βουλευτικά ποσοστά του, ενώ στο Κερατσίνι με τον Μουρίκη απλώς τα πλησίαζε.
Οι ανεξάρτητοι της Δραπετσώνας συγκέντρωσαν 19%, ενώ στο Κερατσίνι 15%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος, που στο Κερατσίνι πήρε 2,77%, στη Δραπετσώνα δεν μετείχε και ανεπισήμως εκφραζόταν σε όλα σχεδόν τα ψηφοδέλτια.

Τέλος, και στους δυο Δήμους το βασικό κριτήριο ήταν η απαλλαγή από κακές έως άχρηστες διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου