Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Φάτε τη σκόνη μου... εεεε!! ρε γλέντια!!!

Αρέσει στον Γιώργο Τσιρίδη η πιθανότητα να δημιουργηθεί πίστα γκραν-πρι στην περιοχή της Ανάπλασης, μια που, όπως το βλέπει,
«Θέλουμε να γίνει κάτι καλό εδώ στην περιοχή και μια πίστα Φόρμουλα 1 θα εξασφαλίσει ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ (έστω και όχι υψηλό) και ΚΥΡΙΩΣ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ. Για 15 μέρες -ας πούμε- θα αποκλείονται οι ακτές, θα γεμίζει η πόλη ξένους, θορύβους, φασαρία κλπ. αλλά αυτό θα μας επιτρέπει τις άλλες 345 μέρες του χρόνου να έχουμε πρόσβαση σε ένα χώρο ανοιχτό, με χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής και φιλικό για τον πολίτη και τον τουρίστα. Η Δραπετσώνα θα μπει στον χάρτη των τόπων που θα συζητούνται ΘΕΤΙΚΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις αξίες γης, την ποιότητα ζωής κλπ. για αυτό που στην οικονομία ονομάζεται “πλεόνασμα καταναλωτή”.»
Βασική αντίρρηση του, ίσως γιατί δεν συνάδει με το «πλεόνασμα καταναλωτή» να κυριαρχεί το όνομα του Πειραιά χωρίς παρεμβολές «Κερατσίνι ή Δραπετσώνα:
«ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ όχι εντελώς άσχετη: Από τον Δήμαρχο άκουσα ότι διαφωνεί με το όνομα που προτείνουν για την πίστα αυτή, ότι δηλαδή θα την λένε “Πίστα Πειραιά” (ίσως συγκοπτόμενα) ή κάπως έτσι. Νομίζω ότι είναι λάθος του να διαφωνεί με κάτι τέτοιο επιζητώντας να χώσει το όνομα του Κερατσινίου ή της Δραπετσώνας στον τίτλο.»

Να κάνω μια προσωπική παρατήρηση.
Δεν νομίζω ότι κάνει πλάκα.
Σοβαρά τα λέει.
Το συμπεραίνω από την επίθεση που κάνει πιο κάτω στην Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τον επίλογο της ανακοίνωσης της τοπικής οργάνωσης όπου επικαλείται την λογική των πολιτών για την αντιμετώπιση της προτεινόμενης λύσης. Γράφει: «ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά εγώ είτε δεν είμαι και τόσο λογικός πολίτης είτε είμαι λογικός αλλά δεν κάνω το καθήκον μου. Ακριβώς δηλαδή όπως εκείνοι που εντελώς λογικά υποστήριξαν το μακροπρόθεσμο (εννοεί μεσοπρόθεσμο) αλλά αντί να κάνουν το καθήκον τους το καταψήφισαν για λόγους λαϊκισμού. Επί πλέον, στους Ολυμπιακούς Αγώνες περάσαμε υπέροχα, αν η δημοκρατική αριστερά δεν το κατάλαβε, κρίμα που το έχασε αυτό το τρένο…!»
Η αλήθεια είναι, ότι αυτή η επίκληση στη λογική στις μέρες μας, τρομάζει.
Γιατί όλα δείχνουν ότι οι λογής-λογής παραλογισμοί που φάγαμε στη μάπα στα τελευταία 30 χρόνια (και ειδικά στους Ολυμπιακούς, ας ρωτήσει και την συντρόφισσα του την Δαμανάκη) είναι πια υπό αμφισβήτηση, υπό αίρεση, υπό κατάρρευση.
Επικαλείται μια ανύπαρκτη «παραλογία» λοιπόν για να μας τοποθετήσει στο διπλανό του κομματικό βάθρο του λαϊκισμού, με την δήθεν υποστήριξης του μεσοπρόθεσμου, αλλά καταψήφισης του.
ΔΝΓ.
Δε νομίζω Γιώργο, να υποστήριξε η Δ.Α. το μεσοπρόθεσμο.
Ακόμη κι αν ίσχυε η παρότρυνση του Πάγκαλου «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», ακόμη κι αν ίσχυε η επίκληση του Βενιζέλου «μεσοπρόθεσμο ή πτώχευση», ακόμη κι αν υποθέταμε ότι ο ΓΑΠ έχει τις καλύτερες των προθέσεων για την σωτηρία της πατρίδας, το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανο να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους, να επιβάλλει στον εαυτό του τις δικές του λύσεις. Είναι βέβαιο ότι και αυτή η μεσοπρόθεσμη λύση αν εμπεριέχει κάποια ελάχιστα σωστά μέτρα εκτός των φορομπηχτικών, θα ακολουθήσει την τύχη των μέτρων που εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο λαμβάνει η κυβέρνηση για να τα αναιρέσει σε λίγες μέρες το παντοδύναμο κόμμα της, αφήνοντας μόνον όσα θίγουν το σύνολο.
Τι να στηρίξεις, ποιόν να στηρίξεις και γιατί.
Ζούμε το καθημερινό παράλογο Γιώργο, και το μόνο που απομένει για να γίνει απόλυτο, είναι να παραδεχτούμε, όπως μας παροτρύνεις, ότι είναι λογικό.
ΔΝΓ.
Δεν πρόκειται να το παραδεχτούμε.

Ολόκληρο το κείμενο του Τσιρίδη εδώ

3 σχόλια:

  1. Αλλαγή πλεύσης για τον Γιώργο Τσιρίδη; Αναμενόμενη η έντεχνη προσέγγιση του, στο γραφείο του Δημάρχου. Είδε την μακέτα, έπιασε το θετικό βλέμμα του δημάρχου και άφησε τους αγώνες για ενιαίο άλσος λίγο πίσω για να πιάσει το κλίμα της εποχής! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε οι συζητήσεις, μια μέρα πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, για προσέγγιση του διαφαινόμενου νικητή, ούτε το προ μηνών δείπνο των δύο ανδρών σε Δραπετσωνίτικο στέκι. Ωραίες οι καλές και αγνές προθέσεις για το «καλό της Δραπετσώνας» αλλά μια συμβουλή για τον καθένα: κ. Τσιρίδη, όσο πετυχημένη και να είναι μια τακτική πρέπει να αλλάζει, και κ. Τζανή, ακόμα πονάνε οι πλάτες πρώην Δημάρχων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης του Γ.Τ.
    Το βέβαιο είναι ότι δεν ξεχωρίζει ως καλός παίκτης στα πολιτικά παιγνίδια.
    Συνήθως, αυτά που λέει τα πιστεύει, απλώς εγώ διαφωνώ με πολλά απ' αυτά.
    Συνήθως, οι απόψεις του τον οδηγούν στις συμμαχίες του.
    Ας μην ψάχνουμε για συνωμοσίες σε κάθε άποψη.
    Υ.Γ. αυτό το σημείωμα, νομίζω του το οφείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα ποσες μακετες θα φτιαξουν μεχρι να βρουνε τι θα γινει αυτη η περιοχη τελικα !!!! ποσα χρονια τελικα θα περασουν μεχρι να φτιαξουν κατι σε αυτο τον χωρο !!!!! Αποφασιστε ΚΥΡΙΟΙ .... οσο μενει ετσι ειναι κακο για τον τοπο μας .... καιενα πραγμα μου ερχετε στο μυαλο μου για να πω... ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή