Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δόξα τω Θεώ...


... και να έχει καλά στον αιώνα τον άπαντα, τον δοξασμένο υπουργό μας, και ακόμη περισσότερο όσους του προσφέρουν την ψήφο τους, που απάλλαξε την εκκλησία και τους υπαλλήλους της από οποιαδήποτε νεώτερη οικονομική περικοπή.
Ας είμαστε καλά εμείς οι υπόλοιποι να σηκώσουμε κι αυτό το βάρος.

Από το ΒΗΜΑ

Ο Βενιζέλος σώζει τους μισθούς των κληρικών

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά - πέραν των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους - παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα καλά νέα για την Εκκλησία ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά την σημερινή, πρώτη ως υπουργού Οικονομικών, επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί τελικά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας....


...Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας» η μισθοδοσία του κλήρου, διαψεύδοντας τις φήμες οτι μπορεί να διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης και ευχαρίστησε τη Σύνοδο και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο για την «καρποφόρα» συζήτησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός εκθείασε το μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, το οποίο παρακολουθεί, όπως είπε, χρόνια τώρα.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου