Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ο τυχερούλης...


Είναι πολύ τυχερός άνθρωπος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μετά από 18 μήνες αμέτρητων λαθών, έχει μοναδικές ευκαιρίες να διορθώσει την πορεία του και να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις.
Πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα του, ότι έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα.
Μπορεί στις δηλώσεις όλοι να είναι ομιλητικότατοι έως φλύαροι, μπορεί στο γυαλί να κατεβάζουν τον θεό από τον ουρανό, αλλά στην πράξη, ότι και να κάνει ο ΓΑΠ έχει την σιγουριά ότι κανείς δεν θα τον αμφισβητήσει.
Ακόμη και παραδοσιακά στελέχη, θα έλεγα κυρίως τα παραδοσιακά στελέχη, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν την αντίθεση τους στα μέτρα που δυο χρόνια τώρα παίρνει η κυβέρνηση, και που κάθε φορά «για τελευταία φορά» τον στηρίζουν, έχουμε βαρεθεί να τα βλέπουμε να ακολουθούν το κοπάδι με τα υπόλοιπα κατσικάκια, άντε στην άκρη-άκρη χωρίς στριμωξίδι, όπου και να τα πηγαίνει ο τσοπάνης.
Δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα του, ότι έχει αντίπαλο τον παλιό συμφοιτητή του, που δεν παίρνει χαμπάρι από πολιτική. Από καλή οικογένεια κι αυτός, θεωρεί κεκτημένο την πρωθυπούργευση κι όχι αποτέλεσμα πολιτικού αγώνα, πολιτική προσπάθειας, έστω κι αν στηρίζεται σε λαϊκισμό και δημαγωγία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, έπρεπε μέσα στο 2011 να γίνει πρωθυπουργός και κάθε καθυστέρηση την χρεώνει στον παλιό του φίλο και τσαντίζεται.
Έχει και κάποιους πιο ικανούς από τον ίδιο σύμβουλους, που αυτή την τσατίλα την ντύνουν με πολιτικά επιχειρήματα, να μην γίνουν όλοι μαζί ξευτίλες, και λόγο το λόγο γίνεται σπουδαίο «εθνικό θέμα».
Είναι λοιπόν τυχερός άνθρωπος ο ΓΑΠ. Παίζει μαζί μας μόνος του.
Τουλάχιστον, ώριμος πια στα 55 και βάλε, θα μπορούσε να κάνει εποικοδομητικό αυτό το παιγνίδι του.
Ας συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα που κρύβονται μέσα στο ίδιο του κόμμα, με όλους όσους κρύβονται πίσω από τις λέξεις και αδιαφορούν αν οδηγούν την χώρα στην καταστροφή, αυτούς που σε κρίσιμες για την ηγεσία του στιγμές τον στήριξαν έναντι του αντιπάλου του. Άλλωστε, για ιδιοτελείς λόγους τον στήριξαν.
Ας κάνει έστω για τελευταία φορά αυτό που έπρεπε να έχει κάνει 18 μήνες τώρα.
Να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ξαναδεί το μέλλον.
Κανείς δεν θα του κουνηθεί.
Όλοι κότες είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου