Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Υποταγή, ανατροπή, ή μεταρρυθμίσεις; Η εκδήλωση


"Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012. Ξεχωρίζω από τη σημερινή ειδησεογραφία:
• Αυτοκτονία 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα
• Γαλλική ΜΚΟ προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Πέραμα, όπου η ανεργία αγγίζει το 80%
• 2 εκατομμύρια ευρώ διασπάθισε σκανδαλωδώς το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
• 92 ρουσφετολογικές τροπολογίες κατατέθηκαν από βουλευτές πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.

Ισχυρίζομαι ότι τα δύο πρώτα δεν θα είχαν συμβεί, εάν δεν υπήρχαν τα δύο δεύτερα."

Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Γεράσιμος Γεωργάτος στην χτεσινή εκδήλωση στο Κερατσίνι, για να δώσει λίγο αργότερα τον λόγο στην Μαρία Καραφέρη, η οποία τόνισε ανάμεσα στα άλλα «…στο πρώτο μάθημα του Ποινικού Δικαίου στην Νομική Σχολή οι φοιτητές μαθαίνουν ότι τα εγκλήματα τελούνται είτε με πράξεις είτε με παραλήψεις. Και η αριστερά μετείχε όλα αυτά τα χρόνια στο παιχνίδι με την σιωπή της, την ανοχή της και την εσωστρέφεια της. Δια παραλείψεως...».
Και ενώ περιμέναμε να ακούσουμε τον τρίτο ομιλητή, τον Χρήστο Χωμενίδη, εκείνος προτίμησε να κάνει ερωτήσεις στους άλλους δυο, επί των ομιλιών τους, προκρίνοντας την ιδιότητα του δημιουργού.
Καλό και πρωτότυπο του βγήκε, και το ευχαριστηθήκαμε όλοι.
Γιατί έθεσε μια σειρά από «… καλά το είπατε, αλλά πως θα το κάνετε;…» που σε γενικές γραμμές ικανοποίησε το ακροατήριο, το οποίο παίρνοντας θάρρος έθεσε με την σειρά του μια σειρά από σκληρά ερωτήματα.
Κοινός παρανομαστής, η εμπεδωμένη συνείδηση όλων ότι η λογική άρχισε να επικρατεί στην Αριστερά, την δική μας Αριστερά, και ήρθε ο καιρός να απαντήσει σε δύσκολα πολιτικά ερωτήματα χωρίς την σιγουριά της καταγγελίας, αλλά με τις αβεβαιότητες της εφαρμοσμένης πολιτικής.
Η εκδήλωση κράτησε περίπου 2,5 ώρες ενώ η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» ήταν σχεδόν γεμάτη μέχρι το τέλος της, κάτι σπάνιο για την περιοχή μας που συνήθως σνομπάρει της πολιτικές εκδηλώσεις και ειδικά τις κομματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου