Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ο Άκης στη στενή


Σε σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου προχωρά η κυβέρνηση, κρίνοντας τον συνυπεύθυνο για την αδυναμία ομαλής χρηματοδότησης των κομμάτων λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μετά τις αντιδράσεις στη βουλή που τελικά δεν στάθηκαν ικανές να ακυρώσουν την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία ρέει μπόλικο χρήμα στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και των άλλων τριών κομμάτων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) η κυβέρνηση σκέφτηκε να αναζητήσει ευθύνες για αυτή την ανωμαλία.

Και κατέληξε στον Τσοχατζόπουλο.

Διότι είναι προφανές, αν δεν έκανε του κόσμου τις ακροβασίες (έτσι λέγονται νόμιμα) όταν διαχειριζόταν δημόσιο χρήμα, δεν θα υπήρχαν τώρα αντιδράσεις στην χρηματοδότηση του θεάρεστου έργου των κομματικών μηχανισμών.

Λίγο πριν τις εκλογές, με τα κανάλια διψασμένα για ζεστό χρήμα και έτοιμα για όλα, δεν δικαιούνται να εκθέτουν τις κομματικές ηγεσίες τους μερικοί βουλευτές αρνούμενοι ψήφο και με την έωλη δικαιολογία ότι θα τους κράξουν.

Και ο Άκης, που από παλιά φαινόταν ότι κοιτάει μόνο την πάρτη του, συγκέντρωσε πάνω του όλο τον θυμό.

Δεν ξέρω αν η σύλληψη του θα έχει έξτρα χρέωση από τα κανάλια, τα οποία θα κληθούν να στηρίξουν την πανηγυρική ολοκλήρωση της ηθικο-νομικής κάθαρσης του πολιτικού προσωπικού, σίγουρα πάντως τα 250 εκατομμύρια ευρώ, θα αναθερμάνουν την αγορά εικονικής πραγματικότητας και θα τέρψουν τα ξαναμμένα ένστικτα των απατημένων ψηφοφόρων.

2 σχόλια:

  1. Μια πιο "ανθρώπινη" ματιά στην υπόθεση του Τσοχατζόπουλου ρίχνει ο Γιώργος Τσιρίδης με μια ανάρτηση του (http://giorgostsiridis2012.blogspot.com/2012/04/blog-post_12.html)
    Εγώ δεν το καταφέρνω.
    Κι ούτε το θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Συντρόφισσες και σύντροφοι: Για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι!».
    θυμάμαι και γελάω την ατάκα του Παπαντωνίου.
    Αυτός την γλύτωσε αν και υπουργός Άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή