Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

νίκη των δημάρχων επί των ανέργων



 Οι δήμοι βρίσκονται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες.
Είτε από την πλευρά των δημάρχων που διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές των επιχορηγήσεων τους, είτε από την πλευρά των εργαζομένων που αρνούνται δυναμικά να παραδώσουν τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο για την μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων με συμβάσεις ΙΔΑΧ
Είτε από την πλευρά των πολιτών, που βλέπουν πάλι τους τόνους των σκουπιδιών στους δρόμους, ενώ είναι σχεδόν ανύπαρκτη κάθε εξυπηρέτηση από τα δημοτικά καταστήματα.
 Συμπληρωματικά, είχαμε στις αρχές του μήνα την δημοσκόπηση κόλαφο για την συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, μια που το 83% των πολιτών θεωρεί ότι τα φέουδα τους είναι διεφθαρμένα και με 69% εκφράζεται η βεβαιότητα ότι διαχειρίζονται με αδιαφάνεια τα οικονομικά των δήμων τους.
(Είναι προφανές ότι οι δήμαρχοι που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το λογικότατο ποσοστό, μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών)

Ανάμεσα στις κραυγές απόγνωσης των εργαζομένων και «απόγνωσης» των συνδικαλιστών, έρχεται και η τελευταία πληροφορία, που ξεπερνά τα φιλολαϊκά κλισέ των δημοτικών αρχών και των συνδικαλιστικών ηγεσιών και δείχνει το στενό συντεχνιασμό που διατρέχει την συνείδηση τους.
Συμφώνησε η ΚΕΔΕ, (η Κεντρική Ένωση Δήμων) με τον υπουργό Εσωτερικών Στυλιανίδη ένα πρόγραμμα 128 εκατομμυρίων ευρώ την τριετία 12-14 που θα πήγαινε για μικροέργα αυτεπιστασίας των δήμων και προέβλεπε την απασχόληση 120.000 ανέργων μέσα στην τριετία, (για το 2012, 35.000 θέσεις εργασίας) να μην εκτελεστεί, και τα χρήματα να δοθούν «για λειτουργικά έξοδα» των δήμων!
Υποθέτω, λόγω αφωνίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει καμιά αντίρρηση σ αυτό το αίσχος. Και γιατί να έχει; Τι την νοιάζουν οι 120.000 άνεργοι που θα παραμείνουν άνεργοι;
Και τους αξιοσέβαστους δημάρχους, τι τους νοιάζει; Τα λειτουργικά τους έξοδα να βγούνε, αυτά που το 69% των πολιτών θεωρεί ότι τα διαχειρίζονται με αδιαφάνεια, κι ας πάνε να κόψουνε τον λαιμό τους οι άνεργοι.
Είναι βέβαιο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών μας αρχόντων είναι για τα μπάζα και είναι βέβαιο επίσης ότι δεν θα χρειαστεί χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το '14 για την συγκομιδή τους.
Όλα θα γίνουν με εθελοντική υπευθυνότητα.

1 σχόλιο: