Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

...και δόξα τω θεώ...



 H νομιμότητα έκανε μια περίεργη εμφάνιση, ίσως λόγω της αποκριάς, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.  Το θέμα, η εκ νέου συζήτηση του προϋπολογισμού της πολύπαθης ΔΗΚΕΠΑ, η οποία παρεμπιπτόντως, κατά πάσα πιθανότητα χάνει και το πρόγραμμα των εργαζομένων ΑΜΕΑ μια που ακόμη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις νόμιμες διαδικασίες για να εισπράξει τα χρήματα που της χρωστά ο ΟΑΕΔ.

Τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ ενημέρωσε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και αυτή με την σειρά της το σώμα, ότι δεν χρειάζεται να συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού της επιχείρησης, γιατί πέρασε ένας μήνας από την αρχική συζήτηση του, και θεωρείται εγκεκριμένος από το δημοτικό συμβούλιο βάσει του νόμου.

Έτσι αποσύρθηκε το θέμα.

Και τώρα;

Η ΔΗΚΕΠΑ διαθέτει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όπως ακριβώς προτάθηκε από την προσκείμενη στην δημοτική αρχή πλειοψηφία, ο οποίος προϋπολογίζει εισροές από τον δήμο ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Και ο δήμος έχει ψηφίσει τον δικό του προϋπολογισμό και στο σημείο που αφορά στην ΔΗΚΕΠΑ, όπως ακριβώς προτάθηκε από την δημοτική αρχή, προϋπολογίζει να της δώσει …0,7 εκατομμύρια ευρώ.   

Παλαβό; Ίσως όχι και τόσο. Όσα αεροπλάνα κι αν περνούν ψεκάζοντας πάνω από το δημαρχιακό μέγαρο, δεν μπορεί, σταλαγματιές λογικής, έστω και κουτοπόνηρης, θα έχουν παραμείνει.

Κάνοντας κρόουλ στις πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, αντλούμε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την τακτική της δημοτικής αρχής.

Είναι γεγονός, ότι καμιά απόφαση, καμιά ενέργεια δεν μπορεί να πυροδοτηθεί, χωρίς ενεργό προϋπολογισμό. Και έτσι πρέπει. Είναι το βασικό εργαλείο που σου δίνει το δικαίωμα εφικτού, έστω και στα ανώτατα όρια της αισιοδοξίας, προγραμματισμού δράσεων.

Στον δικό μας δήμο είναι το βασικό εμπόδιο στην εκτέλεση  οποιασδήποτε επιθυμίας της δημοτικής αρχής.

Σύσσωμης.

Δεν λέω του δημάρχου μόνο. Σύσσωμης της δημοτικής αρχής, όπως εκφράζεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η οποία για να ξεπεράσει τον σκόπελο, έγραψε σε δυο στήλες διάφορα νούμερα, τα άθροισε στο κάτω μέρος της κάθε στήλης, φρόντισε το άθροισμα να είναι ο ίδιος αριθμός και στις δυο στήλες και έγραψε επικεφαλίδα σε κάθε στήλη «έσοδα», «έξοδα»

Και τώρα είναι έτοιμη για μεγάλες στιγμές.

Μπορεί να κάνει έργο, να προσλάβει δασκάλους, να προσφέρει μαθήματα, να διοργανώσει εκδηλώσεις.

Αλλοίμονο στους άτυχους πιστωτές, στους άμοιρους εργαζόμενους που θα τους καθησυχάζει με αναφορές στα χρήματα που έχει να εισπράξει από τον δήμο προκειμένου να τους πληρώσει.

Γνωστή η μέθοδος, πάνω από ένα χρόνο τώρα.

Με την ελπίδα του καθενός ότι «έχει λαμβάνειν» θα περνά ο καιρός και θα γίνεται η μπίζνα. Κορόιδα, δόξα τω θεώ, πάντα θα υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου