Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

άσχημες και επώδυνες αντιλήψεις



Δεν ξέρω αν αποδίδει σωστά το ιστολόγιο newsta.gr τις απόψεις  του δημάρχου μας Λουκά Τζανή σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετική με τον κίνδυνο σύλληψης πολιτικών παραγόντων δημοτικών επιχειρήσεων για απλήρωτα χρέη προς την Εφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (εδώ) σε αποστροφή του λόγου του είπε ο δήμαρχος: «Επιτέλους, όμως θα πρέπει να βρεθεί και μια νομοθετική διάταξη, να τελειώνουνε τα φυσικά πρόσωπα, που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση, από τέτοιου είδους παρενέργειες, φοβίες, άσχημες και επώδυνες επιπτώσεις»

Συνεχίζουμε να μην πηγαίνουμε καθόλου καλά. Δεν έχω αμφιβολίες, είμαι σίγουρος ότι συνεχίζουμε να μην πηγαίνουμε καθόλου καλά.

Αντί να αρχίσει να συνετίζει η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου τον άρχοντα μας, θεωρεί ότι λύση είναι η νομοθετική αμνήστευση των αιρετών, ζητά την νομική ασυδοσία των δημοτικών αρχόντων σε στυλ «ασυλία υπουργών»

Το λογικό είναι, οι ύποπτες υποθέσεις που φτάνουν είτε στους εισαγγελείς είτε στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, να μην χρονίζουν, να διαλευκαίνονται πολύ γρήγορα κατά προτεραιότητα, ώστε να αποσοβείται και η πιθανότητα επανάληψης τους από τα ίδια πρόσωπα, κι όχι να ακούμε για φοβίες και άσχημες καταστάσεις «των ανθρώπων που προσφέρουν».

Υπάρχουν για την ΔΗΚΕΠΑ και το ΚΕΚ πλήθος καταγγελιών, επωνύμως από μέλη της αντιπολίτευσης, για παρατυπίες, για υπερβάσεις νόμιμων δικαιωμάτων των διοικήσεων, υπάρχουν καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο και από την διοίκηση για πλαστά τιμολόγια κλπ.

Υπάρχουν.

Και τι έγινε που υπάρχουν;

Κάποτε θα κληθούν ως κατηγορούμενοι από τον εισαγγελέα διάφοροι.

Αν αποδειχτούν αληθινές οι κατηγορίες, οι καταδίκες που θα επιβληθούν μετά από κάποια χρόνια θα έχουν ένα αδύναμο σημείο.

Ότι όσα έγιναν στο χρονικό διάστημα από την πρώτη επώνυμη καταγγελία και έρευνα, μέχρι την πρώτη καταδίκη, μέρος της ηθικής ευθύνης στα μάτια των πολιτών θα την έχει και η δικαιοσύνη.

Η λογική του «κάποτε θα πληρώσει για όλα» μπορεί να έχει μεγάλη αξία στην εικονική πραγματικότητα της μεταφυσικής, είναι εντελώς επικίνδυνη και επιζήμια στην πραγματική κοινωνία όμως.

Απέναντι σε αυτό το αντιφατικό πρόβλημα, ο δήμαρχος μας θέλει να θωρακίσει ακόμη περισσότερο τις πράξεις τις οποίες είτε εντέλλεται ο ίδιος είτε έχει την υποχρέωση να αποσοβεί. Να εξασφαλίσει την εσαεί ατιμωρησία.

Γιατί κύριε δήμαρχε;

Στο κάτω κάτω, ο Άκης, ο φτερωτός, και όποιος ακολουθήσει, άσχημα περάσανε την ζωή τους; Αν τους δινόταν η ευκαιρία πάλι τα ίδια δεν θα έκαναν; Τι έγινε αν θα κάτσουν και μερικά χρόνια στη φυλακή;

Δεν θα έπρεπε να συμφωνείς ως υπεύθυνος πρώτος πολίτης της πόλης, ότι νωρίς, πολύ νωρίς έπρεπε να έχουν κλείσει αυτές οι υποθέσεις, να μην προλάβουν να γιγαντωθούν τόσο, κι ας ήταν πιο μικρές οι ποινές; (λόγω λιγότερων αδικημάτων φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου