Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

902 στην ανεργία απ’ όλες τις κατευθύνσεις



Ανάμεσα στις ηρωικές ανοησίες του ΚΚΕ (Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ και η φωνή του), στις απαξιωτικές ανοησίες της ΕΣΗΕΑ (το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του) και την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ μήπως τα αποκτήσει τσάμπα (δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς), υπάρχει μια θλιβερή πραγματικότητα. 48 ακόμη εργαζόμενοι θα μπουν στην ανεργία, και η υπόθεση τους βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα μόνο και μόνο επειδή η επιχείρηση ανήκε στο ΚΚΕ.
Τα πραγματικά στοιχεία που δεν συζητιούνται είναι:
Άλλη μια επιχείρηση κλείνει, μη αντέχοντας την κρίση και την ανικανότητα των κυβερνήσεων από το 2010 να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να δώσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην χώρα.
48 νέοι επώνυμοι άνεργοι άγνωστο για πόσο καιρό στο μέλλον, έρχονται να συμπληρώσουν τον ημερήσιο αριθμό των υπόλοιπων 700 ανώνυμων. Χωρίς εφεδρείες, χωρίς κινητικότητες. Κατ ευθείαν σπίτι.
Μια επιχείρηση ΜΜΕ πωλείται με διαδικασίες άδειας ταξί. Δηλαδή πωλείται αέρας, δικαίωμα χρήσης μιας συχνότητας που αν και είναι δημόσιο αγαθό, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα βολεύονται στην κατάσταση «ιδιοκτησίας» και αγοραπωλησίας από κάποιους και δεν σκαλίζουν τα πράγματα.
Γι αυτό το δημόσιο αγαθό, κάποιος/οι επιχειρηματίας/ες το αγοράζουν, αλλά παραμένουν αόρατοι. Κανείς δεν ξέρει το ονοματεπώνυμο του νέου αφεντικού. Κάποιο ρεπορτάζ κάποια στιγμή θα το αποκαλύψει. Επισήμως, σ' αυτή τη χώρα επιτρέπεται η ενημέρωση των πολιτών να βρίσκεται σε χέρια αοράτων.
Μόλις οι θέσεις εργασίας αποκατασταθούν από την νέα εργοδοσία, στην διαπλεκόμενη θάλασσα των ΜΜΕ θα επικρατήσει και πάλι νηνεμία.
Μακριά απ’ αυτούς η δημοκρατία και η διαφάνεια, κι ας είναι μια σπιθαμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου