Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συλλογικό (επιτέλους!) αίτημα των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΠΑ.



Είναι σχεδόν κοινότυπο να μιλάς για την ΔΗΚΕΠΑ, για τα προβλήματα της, για την ανικανότητα της διοίκησης να την λειτουργήσει, για τους απλήρωτους γενικώς. Εργαζόμενους, δημόσιο, προμηθευτές. Στην κλασική ορολογία της αγοράς, λέγονται μπαταχτσήδες, αλλά επειδή ανήκουν στο δημόσιο, δεν τρέχει τίποτα σπουδαίο. Γιατί έτσι το προσλαμβάνουμε όλοι. Αν έρθει να σε βρει για «μπίζνες» κάποιος που συμμετείχε στην διαχείριση της επιχείρησης, και του πεις, -για στάσου, εσύ έχωσες μέσα ολόκληρη επιχείρηση με 4000 ενεργούς πελάτες, τι μπιζνες μου λες τώρα; Θα σου απαντήσει φυσιολογικά, -άλλο αυτό. Εκεί ήταν του δημοσίου. Και μάλλον θα δεχτείς ως λογική την απάντηση του.
Η διαφορά σήμερα είναι, ότι για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος, οι εργαζόμενοι ενεργούν με πνεύμα συλλογικότητας, δεν έπιασαν τόπο οι γνωστές παραμυθίες της διοίκησης, πραγματοποίησαν συνέλευση από την οποία προέκυψε η πιο κάτω ανακοίνωση-αίτημα, το οποίο πρωτοκολλήθηκε και κατατέθηκε για την εισαγωγή του προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ενάμιση χρόνο από τότε που η επιχείρηση σταμάτησε να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες και δυόμιση χρόνια από τότε που σταμάτησαν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, έχουμε επιτέλους την συλλογική κινητοποίηση τους με αιτήματα ώριμα, λογικά, που μπορούν –που μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό- να εφαρμοστούν.
Απομένει και οι δημοτικοί σύμβουλοι να δείξουν την ανάλογη ωριμότητα, αναγκάζοντας την δημοτική αρχή να επιδείξει έστω γι αυτή την φορά υπευθυνότητα.
Θα δούμε την Δευτέρα τι απ’ όλα θα επαληθευτεί.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου