Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέες ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη Τζανή.



Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε νέες αποχωρήσεις από την παράταξη του δημάρχου.
Ανεξαρτητοποιήθηκε με προφορική δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μαρτάκης, κατεβάζοντας τον αριθμό της πλειοψηφίας στους 15.
Και με κοινή γραπτή δήλωση είχαμε για πρώτη φορά ανεξαρτητοποιήσεις και από τα δυο κοινοτικά συμβούλια, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δυο κοινοτικών συμβούλων.
Της Αγγελικής Βλέση και της Σόνιας Λεοντιάδου.
Η κοινή παραίτηση των δυο κοινοτικών συμβούλων, η οποία περιέχει πολιτικές βολές κατά του δημάρχου προσωπικά έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια στο δήμο μας υπό την διοίκηση σας και όλα τα προβλήματα του δήμου διογκώθηκαν χωρίς κανένα να είναι έστω σε κατεύθυνση επίλυσης.

Τόσο οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες που όφειλε να προφέρει η δημοτική αρχή προς τους δημότες, όσο και οι στοιχειώδεις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που ηγείσθε, σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν θετικό πρόσημο.

Όσον αφορά τις δημοτικές κοινότητες αμφότερες η υποβάθμιση τους σε βαθμό ανυπαρξίας είναι γεγονός και απέχει πολύ από κάθε σκέψη και δέσμευση που είχαμε αναλάβει προς τους δημότες μας είτε προεκλογικά είτε την πρώτη περίοδο της διοίκησης μας.

Αυτά τα τρία χρόνια όσες προσπάθειες κι αν κάναμε και όσες πενιχρές, είναι η αλήθεια, επιτυχίες κι αν είχαμε ως δημ. Κοινότητες οφείλονταν σε ατομικές προσπάθειες και όχι σε συλλογικές μέσα από την παράταξη. Στην πραγματικότητα η σχέση μας ως αιρετών τοπικών

συμβούλων με την παράταξη δεν είχε ποτέ αμφίδρομη διαδρομή. Ο απολύτως προσωποπαγής τρόπος διοίκησης σας, καθιστά την συμμέτοχη ή όχι στην παράταξη μια τελείως τυπική πράξη που έχει νόημα μόνο σε ψηφοφορίες για την λήψη αποφάσεων, αν και όποτε αυτές γίνονταν.

Κύριε δήμαρχε, στα τοπικά συμβούλια Κερατσινίου-Δραπετσώνας είτε είναι μέλος κάποιος της παράταξης είτε είναι αντίπαλος είτε ανεξάρτητος καμία σημασία δεν έχει. Η απαξίωση του θεσμού εκ μέρους σας παρ’ όλες τις προσπάθειες μας και τις δίκες σας προφορικές δεσμεύσεις είναι απόλυτη. Με αυτή την έννοια η επιστολή μας αυτή απλώς ενημερώνει εσάς και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας ότι δεν ανήκουμε και τυπικά πλέον στην παράταξη σας.

Κύριε δήμαρχε, κατά την γνώμη μας η νοοτροπία που διακατέχει τις κινήσεις σας και συνοψίζεται στην αντίληψη ότι το ηθικό ημπόρει και να μην είναι νόμιμο είναι απαράδεκτη για ανθρώπους που εκπροσωπούν θεσμούς. Γιατί λόγος ύπαρξης των θεσμών είναι η τήρηση της νομιμότητας και η βελτίωση ‘η αντικατάσταση τους όταν θεωρούνται από την κοινωνία παρωχημένοι. όχι η καταπάτηση τους.

Επομένως θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού τους «έντιμους και ικανούς» οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν «από καρδιάς» τις δίκες σας ηθικές αρχές ανεξάρτητα και υπεράνω των νόμων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε στις προσεχής δημοτικές εκλογές να αναλάβει τον δήμο μας εκείνη η δημοτική αρχή η οποία θα βρίσκεται στον αντίποδα της δικής σας νοοτροπίας για να αποδώσει στις τοπικές κοινότητες του δήμου μας σε λειτουργιά τους θεσμούς που τους αξίζουν.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 27-01-2014

ΒΛΕΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ        ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου