Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μια απόφαση δύσκολη, μα τόσο εύκολη...



Η Αλλιώτικη Πόλη έλαβε την κρίσιμη για την ίδια και αποτελεσματική ευχόμαστε για τον δήμο μας απόφαση να συνεργαστεί με την Αναγέννηση και τον Ζαχαρία Ζούπη στις δημοτικές εκλογές.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, ούτε όμως και δύσκολη.
Δεν ήταν εύκολη γιατί η Αλλιώτικη Πόλη δεν είναι μια εμμονική συλλογικότητα όπου πρυτανεύει η προσωπική πολιτική ανέλιξη των μελών της ή η μεταφυσική επιθυμία τους να προβάλλουν μετα-κοινωνικές παροχές σε μια κοινωνία όπου το απλό είναι είδος εν ανεπαρκεία. Ως λάτρεις του λογικού και εφικτού, αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα και σε άλλες συλλογικότητες τις οποίες όφειλαν να συναντήσουν και να διερευνήσουν.  
Δεν ήταν δύσκολη, γιατί η Αλλιώτικη Πόλη με αυτές τις απλές στοιχειώδεις αντιλήψεις, είχε την ευχέρεια να διακρίνει το ψεύτικο από το αληθινό, το ονειρικό από το ρεαλιστικό.
Η Αλλιώτικη Πόλη αναζήτησε την διαδρομή που θα καταστήσει εφικτή την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε σε μια αλλιώτικη πόλη από αυτή που έχουμε, από αυτή που θα παραλάβει η νέα δημοτική αρχή τον Μάιο.
Η διαδρομή αυτή δεν εφάπτεται με την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Λουκά Τζανή. Είναι αυτονόητο ότι καμιά σκέψη, καμιά μελλοντική ενέργεια δεν μπορεί να μοιάζει με τις ενέργειες και πράξεις της σημερινής δημοτικής αρχής.
Η διαδρομή αυτή δεν εφάπτεται με τα πεπραγμένα της παράταξης του προηγούμενου δημάρχου Κερατσινίου κ. Φώτη Μελά, ή με τον πιθανό αντικαταστάτη του, όπως επίσης δεν εφάπτεται σε κανένα σημείο με παλιότερους επίδοξους νικητές που στην σημερινή κρίση και κατάρρευση θεωρούν ότι η δική τους «εχέγγυα δέσμευση» σε υποσχέσεις και πρακτικές που χαρακτήριζαν τον τρόπο άσκησης τοπικής εξουσίας στο παρελθόν, εύκολα μπορούν να επαναληφθούν σε συνθήματα και να βρουν ευήκοους ωτακουστές. Ακόμη κι αν βρουν, όσους βρουν, σίγουρα δεν αφορά την κοινωνία.
Η διαδρομή της Αλλιώτικης πόλης δεν εφάπτεται με υπερφίαλες υποσχέσεις γενικευμένης παροχής δωρεάν υπηρεσιών προς τους δημότες, χωρίς να ονομάζεται ρητά η πηγή χρηματοδότησης τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βεβαιότητες «θα τα πάρουμε από το κράτος» έχουν στενή διασύνδεση με τα αίτια της κρίσης που όλοι μαζί πληρώνουμε προς το κράτος. Οι παροχές από το κράτος είναι μειωμένες κατά 60% περίπου και τίποτα δεν δείχνει ότι η αναμενόμενη ανάπτυξη αν έρθει στα επόμενα 5 χρόνια θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της χρηματοδότησης.  
Η ορθολογική διαχείριση των πραγματικών εσόδων, η εξεύρεση νέων τρόπων για την δημιουργία νέων εσόδων ώστε να εξαπλωθεί ένα στοιχειώδες δίκτυο βασικών και αναγκαίων παροχών προς τους δημότες, πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο οικοδόμημα της νέας δημοτικής αρχής.             
Η διαδρομή της Αλλιώτικης Πόλης εφάπτεται με αυτήν της Αναγέννησης και του υποψηφίου δημάρχου Ζαχαρία Ζούπη.
Στα τρεισήμισι χρόνια άσκησης της δημοτικής εξουσίας από την παράταξη του Λουκά Τζανή, και στα δυο περίπου τελευταία χρόνια που η «Αναγέννηση» υπό τον Ζαχαρία Ζούπη ασκεί την αντιπολίτευση στον δήμο μας, διαπιστώνουμε μια άρτια αντιπολιτευτική παρουσία αυτής της δημοτικής παράταξης, με θετική συνεισφορά στις δημοτικές αποφάσεις όταν υπήρξαν διάφανες και φιλικές προς τους δημότες ενέργειες, με σκληρή κριτική και καταγγελία όπου οι δράσεις της δημοτικής αρχής περιβάλλονταν από ομιχλώδεις, παράτυπες ή και παράνομες ενέργειες.
Επιπλέον, είναι κοινή διαπίστωση με την παράταξη «Αναγέννηση» και τον επικεφαλής της Ζαχαρία Ζούπη, ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος μας λόγω της ανεγκέφαλης διαχείρισης του, δεν απαιτεί μόνον την ύψιστη διαχειριστική υπευθυνότητα και ικανότητα του νέου δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων που θα εκλεγούν και των μελών και φίλων της παράταξης, αλλά και την προσήλωση στους υφιστάμενους νόμους ώστε να μην επαναληφθούν οι κατά το δοκούν ενέργειες που δημιούργησαν το πρωτοφανές αλλαλούμ στον δήμο μας.
Η συνδρομή των πολιτειακών θεσμών (ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, δικαστική συνδρομή κλπ) για να εκκαθαριστεί ο δήμος μας από όλες τις κακοφορμισμένες πληγές του παρελθόντος, η αγωνιστική αντιμετώπιση νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων που στερούνται λογικής και κοινωνικής ευαισθησίας, σε συνεργασία και με την βοήθεια αυτοδιοικητικών οργάνων, πολιτικών δυνάμεων, οργάνων της δικαιοσύνης και οπωσδήποτε εμάς των πολιτών αυτού του δήμου, αποτελούν τις «εκ των ων ουκ άνευ» κοινών διαπιστώσεων.
Στον δήμο μας ανήκει ένας εν υπνώσει πλούτος που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των δημοτών χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς προνομιούχους, αρκεί να συνδεθεί με όλο τον άυλο πλούτο σε ιδέες και προθέσεις των πολιτών του,
ώστε τα μέρη τα δικά μας να Αναγεννηθούν , να γίνουν μια Αλλιώτικη Πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου