Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η φόρμουλα της Αγγελόσκονης.



Συνεχίζεται η παράσταση της ιλαροτραγωδίας «Φόρμουλα 1» στο δημαρχείο της πόλης μας, αν κρίνω σωστά από τα διαφημιστικά φυλλάδια με τα οποία κατακλύζει τις πόρτες των σπιτιών μας  ο απερχόμενος «ισχυρός δήμαρχος»
Ιλαροτραγωδία για μας, τους κατοίκους αυτής της πόλης, που γνωρίζουμε καλά ότι, να παραδοθούν τα πολύτιμα στρέμματα της περιοχής Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης στην πραγματοποίηση των φαντασιώσεων μιας ελίτ ποικίλης εθνοτοπικής και οικονομικής προέλευσης των Βορείων προαστείων, είναι ένα κακόγουστο αστείο που στην απίθανη περίπτωση πραγμάτωσης του, θα εξελιχτεί σε σκέτη τραγωδία.  
Όμως η ελίτ ποικίλης εθνοτοπικής και οικονομικής προέλευσης των Βορείων προαστείων καθώς και οι σφουγκοκωλάριοι εν δήμω θαυμαστές τους, το επιθυμούν κομεντί. 
 Η φαντασίωση περιλαμβάνει όλα τα παρωχημένα κλισέ κοινωνικών και πολιτικών απαιτήσεων.
Θέλουν 3-4 μέρες τον χρόνο να ξεσκάνε, παρακολουθώντας ένα θέαμα που ανεβάζει αδρεναλίνη.
Θέλουν ο χώρος, να βρίσκεται σε λογική απόσταση, αλλά να μην παρενοχλεί τον τόπο κατοικίας τους. Όλα να γίνουν χωρίς ταλαιπωρία.
Θέλουν κάποιοι από τους γνωστούς και την παρέα που θα κονομάνε από την υπόθεση, να μπορούν να τους ενημερώνουν, να τους εξασφαλίζουν θέσεις, να τους σπρώχνουν δίπλα στους διεθνείς επωνύμους.
Θέλουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους να είναι έτοιμο να το επωμιστεί το κράτος (κάπως νιώθουν άλλωστε ότι αυτοί είναι διαχειριστές του κράτους) γιατί παγκοσμίως είναι γνωστό ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπαίνουν μέσα.
Θέλουν να γίνεται ολοφάνερο, ότι είναι ελίτ. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα διάφορα από κοντά κολλητήρια, να έχουν την δημόσια ευκαιρία να τους δείχνουν τον θαυμασμό και σεβασμό τους.
Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα διάφορα από κοντά κολλητήρια, θέλουν να βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ποικίλης εθνοτοπικής και οικονομικής προέλευσης ελίτ των Βορείων προαστείων.
Να κερνάνε και καμιά μπύρα από την καντίνα που τους έχει υποχρέωση για την άδεια και δεν θα τους παίρνει χρήματα.
Να βγάζουν και κανένα ψιλό από τους εργολάβους, τους υπεργολάβους, τους μικροοργανωτές, τους παρκαδόρους.
Και οι παρευρισκόμενοι υφυπουργοί και υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί, να έχουν φροντίσει να ρέει η χρηματοδότηση και να εισπράττουν τα θερμά συγχαρητήρια για την άρτια εικόνα του event.
Άντε τώρα να συζητήσεις σοβαρά μ’ αυτό τον –εσμό.
Γιατί ρε παιδιά μόνον(!) 4.650 μόνιμες θέσεις εργασίας; Γιατί δεν τις κάνετε 52.365 που έχει ανάγκη ο δήμος μας;
Γιατί ρε παιδιά μόνον(!) 2.500 εποχικές θέσεις για 1,5 μήνα; Γιατί δεν τις κάνετε 31.200 για 12 μήνες να βολευτούν και άνεργοι των γύρω δημάρχων; Δεν έχετε φίλους δήμαρχους; Δε μπορεί!
Γιατί ρε παιδιά να κάνετε το διατηρητέο κτίριο του υαλουργείου ξενοδοχείο 5στερο και να έχετε γκρίνια από το Πολυτεχνείο; Κάντε το 5στερο έτσι που να περιέχει μέσα του ανέγγιχτο το εργοστάσιο, ποιο ωραίο θα είναι, ποιο φαντεζί.
Παλιοζωή!!!
Ποιος ακούει;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου